Lid worden

Om voor het eerst deel te nemen aan onze activiteiten, willen we graag enkele belangrijke gegevens van jou registreren. Op deze manier kunnen we elkaar reeds wat beter leren kennen. We werken niet met lidgeld. Eens de intake gebeurd is, moet jouw lidmaatschap niet meer hernieuwd worden.

In principe wordt er eerst een intakegesprek gepland (enkel op afspraak). Dit om jou en je noden beter te leren kennen. De persoon met een beperking zelf en/of zijn of haar familie of persoonlijke begeleiding kan hierop aanwezig zijn. Het gesprek duurt gewoonlijk een half uur maar kan ook iets langer duren. Uitzonderlijk kan er huisbezoek geregeld worden, maar normaal vindt het gesprek plaats bij Voluntas.

Onze locatie: Jaak de Boeckstraat 73 bus 4, 2170 Merksem.

Tijdens het intakegesprek gebeurt het volgende:

  • Voorstelling Voluntas, werking & aanbod.
  • Invullen van het intakeformulier.
  • Mogelijk al inschrijven voor een specifieke activiteit.

Het intakeformulier bevat vragen op administratief, medisch en sociaal vlak. De aard van de beperking en de nodige zorg komen ook aan bod. Zo heeft de begeleiding (onder wie ook vrijwilligers) een globaal inzicht over hoe om te gaan met de deelnemer.

Ingeschreven leden zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en persoonlijke ongevallen.

Leden dienen zich nog steeds in te schrijven voor elke specifieke activiteit. Dit kan telefonisch, per e-mail of tijdens een eerdere activiteit.
Je vindt de planning van de activiteiten in ons krantje.