Atelierwerking zaterdag

Breng je graag je vrije tijd in groep door?
Dan is onze atelierwerking misschien wel iets voor jou!

Wat
Wij zorgen op een warme manier voor ontspanning, aangepast aan de noden van onze deelnemers. Dit in de vorm van atelierwerking, waar wij zinvolle en creatieve activiteiten aanbieden. Voorkennis van deze activiteiten is niet vereist. De nadruk ligt meer op het plezier van de ervaring. Ook hechten wij even veel belang aan het ontwikkelen en stimuleren van sociale relaties.

Wanneer
Op de meeste zaterdagen vindt onze atelierwerking plaats, behalve tijdens schoolvakanties. Telkens van 10:00 tot 16:30.

Waar
Jaak de Boeckstraat 73 bus 4, Merksem

Voor wie
Iedereen vanaf 8 jaar

Programma

Creatief atelier

Maak je graag creatieve werkjes of wil je nieuwe knutseltechnieken uitproberen?
Tekenen, schilderen, boetseren, plakken… kortom een heleboel technieken om je creatieve talenten te ontdekken en wekelijks met een mooi resultaat naar huis te trekken. Deze activiteit wordt geleid door een vaste medewerker en ondersteund door een paar vrijwilligers en enkele wijkwerkers, zodat de deelnemers een persoonlijke ondersteuning kunnen krijgen.

Kookatelier

In het kookatelier leer je eenvoudige gerechten maken in een gezellig kader en een gemoedelijke sfeer. Dit doen we onder leiding van een goed team kookbegeleiders. Nadien kan je genieten van de zelf bereide gerechten. Het eten is inbegrepen in de prijs.

Mindfulness

In de workshop Mindfulness leren we op een andere manier om te gaan met stress of piekeren. In kleine groepjes van 2 à 3 personen doen we eenvoudige oefeningen om dit te bereiken. Voor de meeste deelnemers betekent dit een aangenaam ontspanningsmomentje op onze zaterdagwerking. 

Computeratelier

Heb je nog nooit met een computer gewerkt en wil je het graag leren?
Of wil je beter kunnen surfen op internet, leren werken met Facebook, Word, Excel of een mailtje kunnen sturen?
Dit en nog veel meer kun je in een ontspannen sfeer bijleren in het computeratelier van Voluntas.

Tot slot hebben wij een speciaal aanbod dat hoofdzakelijk gericht is naar personen met hoogfunctionerend autisme: software programmeren. Sommigen van hen blijken dit immers boeiend te vinden, wegens het aspect van logica, structuur en voorspelbaarheid. De lessen worden gegeven door een medewerker met het bachelordiploma “Toegepaste Informatica”. Soms helpt een extra vrijwilliger mee tijdens drukke sessies.

Je merkt het, de sessies worden aangepast aan ieders niveau.

Muziekatelier

Hou je van muziek en wil je zelf muziek maken? In groep of individueel? Djembé, trommel, triangel, tamboerijn, piano… al de mogelijkheden van deze instrumenten worden uitgeprobeerd. De sessies worden meestal individueel gegeven of in zeer kleine groepen, zodat de begeleider zich aan kan passen aan de noden van elke deelnemer. Een sessie duurt ’n half uurtje.

Babbelhoek & gezelschapsspelen

Als je kiest voor een gezellige babbel, een gezelschapsspel, of een andere extra activiteit, kan je in de toegankelijke ontmoetingsruimte terecht.

Korte uitstap

Af en toe maken we in de namiddag een leuke uitstap: dan gaan we zwemmen, wandelen, naar de cinema of de bowling. Het is een aangename manier om buiten te komen met onze groep.