Atelierwerking donderdag

Breng je graag je vrije tijd in groep door?
Dan is onze donderdagwerking misschien wel iets voor jou!

Wat
Wij zorgen op een warme manier voor ontspanning, aangepast aan de noden van onze deelnemers. Dit in de vorm van atelierwerking, waar wij zinvolle en creatieve activiteiten aanbieden. Voorkennis van deze activiteiten is niet vereist. De nadruk ligt meer op het plezier van de ervaring. Ook hechten wij even veel belang aan het ontwikkelen en stimuleren van sociale relaties.

Wanneer
Op de meeste donderdagen vindt onze atelierwerking plaats, behalve tijdens schoolvakanties. Telkens van 10:00 tot 16:30.

Waar
Jaak de Boeckstraat 73 bus 4, Merksem

Voor wie
Iedereen vanaf 8 jaar

Programma

Voormiddag
We wisselen elke week af:

Namiddag
Afhankelijk van het weer en in onderling overleg:

Creatief atelier

Maak je graag creatieve werkjes of wil je nieuwe knutseltechnieken uitproberen?
Tekenen, schilderen, boetseren, plakken… kortom een heleboel technieken om je creatieve talenten te ontdekken en wekelijks met een mooi resultaat naar huis te trekken. Deze activiteit wordt geleid door een vaste medewerker en ondersteund door een paar vrijwilligers en enkele wijkwerkers, zodat de deelnemers een persoonlijke ondersteuning kunnen krijgen.

Kookatelier

In het kookatelier leer je eenvoudige gerechten maken in een gezellig kader en een gemoedelijke sfeer. Dit doen we onder leiding van een goed team kookbegeleiders. Nadien kan je genieten van de zelf bereide gerechten. Het eten is inbegrepen in de prijs.

Mindfulness

In de workshop Mindfulness leren we op een andere manier om te gaan met stress of piekeren. In kleine groepjes van 2 à 3 personen doen we eenvoudige oefeningen om dit te bereiken. Voor de meeste deelnemers betekent dit een aangenaam ontspanningsmomentje op onze zaterdagwerking. 

Gezelschapsspelen

Als je kiest voor een gezellige babbel, een gezelschapsspel, of een andere extra activiteit, kan je in de toegankelijke ontmoetingsruimte terecht.

Korte uitstap

Af en toe maken we in de namiddag een leuke uitstap: dan gaan we zwemmen, wandelen, naar de cinema of de bowling. Het is een aangename manier om buiten te komen met onze groep.